Doorgaan naar hoofdcontent

ICT, sport, containerpark, werken en jeugd

De delegatie samen met het college van burgemeester en schepenen.
Op donderdag 27 maart stond na een zeer gesmaakt bezoek aan de wekelijkse markt van Merelbeke, een werkvergadering op het programma rond ICT. Hiervoor zaten niet alleen de gemeentelijke ambtenaren en diensten rond de tafel, maar ook een vertegenwoordiger van Close The Gap en enkele ambtenaren van Zoersel die met Bohicon (een andere gemeente in Benin) ook al een ICT-project hebben lopen en twee gemeentelijke ICT-vrijwilligers. Binnen de stedenband is het uitbouwen van een netwerk binnen de gemeentelijke diensten van Toucountouna en de toegang tot internet één van de basisvoorwaarden om aan de slag te kunnen gaan. Alleen zo kan de communicatie op regelmatige basis tussen onze beide gemeentes plaatsvinden. ICT wordt dan ook het eerste grote project waarrond wordt samengewerkt.
Na een lunchvergadering met het college van burgemeester en schepenen en het bijwonen van de uitreiking van de prijs voor wereldwaterdag aan een klas van de lagere school; stonden verschillende bezoeken aan de gemeentelijke buitendiensten op het programma. De delegatie trok eerst naar het containerpark en stond versteld van de bruikbare spullen die wij in het Westen weggooien. Vervolgens trok de delegatie naar de dienst werken en de jeugddienst. Na een bezoek aan de sporthal, wou Robert de glijbaan in het zwembad wel eens uitproberen. Aangezien geen enkel lid van de delegatie goed kan zwemmen, stond een redder paraat om onze Beninese avonturier tijdig uit het water te halen! Een belevenis die zowel Robert als de rest van de delegatie niet snel zullen vergeten.
's Avonds kreeg de delegatie nog een toelichting door de politiecommissaris over onze veiligheidsdiensten.


Een bezoek aan het zwembad: avonturier Robert testte de glijbaan zonder zwemervaring en werd gered door redder Eddy.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Eerste indrukken van Benin

Dag 1 : België ✈️ Benin Deze ochtend stonden we om 7u klaar aan het station van Gent-Sint-Pieters om op tijd onze vlucht naar Benin te nemen. De vlucht had een half uurtje vertraging omdat ze een band moesten vervangen. Na een vlucht van 8u (en een lekker ijsje op het vliegtuig) kwamen we toe in Cotonou. Hier stond een chaffeur klaar om ons naar ons hotelletje te voeren . Tijdens deze rit in het donker, konden we al de eerste sfeer opsnuiven van Benin. Zo merkten we dat het verkeer in Benin er chaotisch aan toe gaat , de rijvakken worden niet gevolgd en pinkers lijken onbestaande. Ondanks de lange reisdag genoten we op het terras van ons hotel nog van een Beninees pintje voor het slapen gaan .  Dag 2: Cotonou 🛶 Ganvié Onze eerste ochtend in Benin ondervonden we direct dat het leven hier trager verloopt: de bus was te laat. i.p.v. 9u30 vertrokken we om 10u15 richting het bootje dat ons naar Ganvié zou brengen. ...
De delegatie van de verkenningsmissie: Gemeentesecretaris Kristof De Bel, schepen voor internationale samenwerking Bertrand Vrijens, communicatieambtenaar Sofie Moreels, Noord-Zuid ambtenaar Michiel Ouvry en Rhoddy Petit (Voorzitter GROS). Anne Geens (VVGS) verbleef in Benin op het ogenblik dat de foto genomen werd. Werkprogramma op punt gesteld De delegatieleden legden deze morgen (woensdag 22 mei) de laatste hand aan het werkprogramma. Samen met Anne Geens, die net terug is van een verkenningsmissie in Benin met de gemeente Hoogstraten, werd het opgestelde programma nog een laatste keer overlopen en bijgesteld. Vooral de aftoetsing met de praktische ervaringen van Anne Geens in Benin zorgden ervoor dat er nog een aantal wijzigingen werden aangebracht. De delegatieleden volgden intussen ook een opleiding interculturele competenties en bereiden hun verkenningsmissie verder voor met heel wat lectuur.
 Dag 5: Cultuuruitstap Deze ochtend stonden we al vroeg paraat om onze touristische dag te beginnen. Om 7u30 vertrokken we richting le Foret dans l'eau. Onze plaatselijke gids nam ons mee op pad doorheen één van de omliggende dropjes. Hij legde onze alles uit over het plaatselijke leven en de agricultuur, zoals een alcoholisch drankje uit palmbomen. Daarna stond het echte avontuur voor de boeg. Met trillende benen stapte we in ietwat twijfelachtige bootjes, maar het stukje prachtige natuur in het ondergelopen oerwoud maakte het helemaal waard. Na deze tocht kwamen we terecht in een tweede dropje waar we alles te weten kwamen over de manier van vrede bewaren, geschillen oplossen en spirituele denkwijze. We werden hierna wederom geconfronteerd met de bootjes. Deze keer werden we tot onze verbazing positief verrast met wilde aapjes op ons pad.  Na weer even wachten, kregen we een zalig middageten voorgeschoteld.  Hierna zetten we onze culturele tocht verder naar paleis D'Ab...